Stevia sötningsmedel skänker samtliga chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötmedel på grund av att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett ypperligt alternativ för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som socker för med sej. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är standard samt kommer ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen innehåller många olika varianter, men främst av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter typ 1 samt art 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med god distribution och lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ner i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig befogenhet om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta förtära godis samt idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ned i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå minska i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får absolut maximum äta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel förtära ledigt av proteiner och fett för att stilla hunger samt mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.