Upptäck kraften i natriumkarbonat när du ska städa i ditt hem

Välj natriumkarbonat när du vill slippa de starka kemikalierna men ha ett rent hem. Målasoda och tvättsoda är olika typer av SODA som du kan ha vid städning.

Det fungerar utmärkt med natriumkarbonat att städa med då det är starkt fast det är naturligt. Eftersom det ändå är starkt så måste du se till att skydda dig.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Det ska vara ofarligt nog med natriumkarbonat att det inte behöver begränsas, enligt Livsmedelsverket. SODA som hittas i kolsyra är fler ämnen där natriumkarbonat är en av dem.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Natriumkarbonat är dock starkare och finns i specifika produkter för just städning.

bikarbonat

Göra rent med målarsoda och hushållssoda på ett säkert sätt

Natriumkarbonat kan vara irriterande vilket är viktigt att ha koll på dock. Man vill se till att inte få det i munnen då det kan orsaka sveda. Dessa medel är inte till för att intas utan de är starka för att man ska kunna städa med.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. Ska man behandla golvet så används målasoda även för att göra rent det. Efter att man använt SODA för att göra rent ytor som ska ha färg så måste man först låta det torka.

Du får mer kraft om du använder natriumkarbonat som tvättsoda.

Tvättsoda är ett magiskt medel och det beror på att den är alkalisk. Den kan både lösa upp vax och få bort fett. Om du har något som innehåller natriumkarbonat kan du även få bort stearinfläckar. Det är dock svårt att få natriumkarbonat utan att det är blandat med annat i en produkt.

För tyngre rengöring så använder du tvättsoda då det är skapat för just det. Se till att vara försiktig då det är frätande. Handskar skyddar mot frätskador så det är viktigt att ha på sig.

Vart handlar man natriumkarbonatprodukter som tvättsoda?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Det är ibland smartare att handla det online.

Se till att du får instruktioner för hur produkten ska användas och att du följer dessa. Natriumkarbonat användning För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.