Det är mycket viktigt att ta bort mossa på tak innan skadan är skedd

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Mossan är skadligare än vad du tror, särskilt på tak. Låt inte mossan fastna på taket.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. I mossa växer sporer.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Dra inte ut på det.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Gillar du inte höjder så kan det vara ett måste att köpa in hjälp.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Oftast handlar det om Bensaltensid som bekämpningsmedel. Använd rätt utrustning så går det lättare. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

ta

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Du måste dock införskaffa en egen stege. Bra skor och något som skyddar händer och ansikte när du jobbar med att få bort mossa på tak är bra att ha. Munnen måste också skyddas.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Vissa gillar det, andra inte.

Rensa då och då

Slarva inte med rensningen av mossa på takpannor. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Man får leva med det.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Många gör detta till och med två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. algtvätt Enkla medel går utmärkt att använda.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Slarva inte i jobbet. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Justera takpannorna i tid

Jobba undan saker undan för undan. Håll det snyggt och prydligt. Om taket är trasigt så kan det läcka in. Sådant får ju inte hända.

Inspektera ditt hus. Om du är osäker på vad som bör bytas ut är det klart att det är smart att få hjälp av en expert på detta. Dokumentera med bilder och annat om du måste.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. När du har mossa på takpannor måste du komma åt ordentligt. Dra inte ut på att ta bort mossa på tak.

Kanske är det bäst att anlita en professionell firma ändå? Använd tiden till någonting annat istället.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!